35. Wizz Air Budapest Félmaraton

 

Újra itt az év egyik legizgalmasabb sporteseménye, a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton! Jelentkezz Te is az UNICEF Csapatba és jótékony sportolóként segítsd a tiszta vízért folytatott munkánk! Nevezz a 21km-re párosban vagy trióban, indítsd el adománygyűjtő kampányodat és légy részese egy szuper közösségnek.

Az UNICEF Csapat kék pólósaiban egy dolog biztosan közös: a sportra nem csak szenvedélyként tekintenek, hanem eszközként is használják arra, hogy rászoruló gyermekek életét tegyék szebbé. Csatlakozz hozzánk most, készüljünk fel együtt a megmérettetésre, és tegyünk közösen gyermekekért szerte a világon! 

Regisztrációd után felvesszük veled a kapcsolatot és rengeteg segítő információval látunk el a gyűjtésed során. 

Miért a tiszta vízért futunk? Mert a víz az élet elengedhetetlen feltétele: a tiszta víz, az illemhelyek és a megfelelő higiénés gyakorlatok a gyermekfejlődés alapvető pillérei. S bár a megfelelő ivóvízhez és a tisztálkodási lehetőségekhez való hozzáférés emberi jog, mégis szerte a világon jelenleg mintegy 2.1 milliárd embernek nem biztosított a vízhez való hozzáférés, és legalább kétszer ennyien vannak azok, akiknek a megfelelő szanitáció és higiénia hiányzik a mindennapjaikból.

Tiszta víz a boldog gyermekkorért: a világon több millió ember él, aki napi több mint 30 percet, de sokszor órákat gyalogol vízért. Közöttük igen sok a gyerek, mert amíg a szülők a napi betevőért dolgoznak, ők ezzel veszik ki részüket a családi munkamegosztásból. Ezek a gyermekek nap nap után átlagosan 20 kilós kannákat cipelnek olykor kilométereken át helyenként forgalmas utakon, másutt a vadonon keresztül, közvetlen életveszélyben. Közben kimaradnak az iskolából... és szépen lassan lemaradnak magáról a gyermekkorról is.

Légy sportkövetünk és tegyünk együtt azért, hogy minden gyermek számára megadasson a tiszta és biztonságos ivóvíz! Tudj meg még többet a témáról: A víz élet

Időpont: 2020. szeptember 6. Rajt: 8:00

Távok: 21km (egyéniben párban vagy trióban) és 10km

Helyszín: Pázmány Péter sétány, Budapest

Ajánlott adománygyűjtési cél: 50.000Ft/futó

Információk: UNICEF CSAPAT A WIZZAIR FÉLMARATONON

Nevezés: FUTANET OLDALÁN

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close